Locale Altele
Luni, 29 Aprilie 2024
Luni, 29 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bătrânii primesc bilete de tratament puţine şi se plâng din cauza „huliganilor”
Florin Răchitan  - Marti, 14 Aprilie 2009

Din 6.520 de cereri, în primele trei luni ale acestui an au fost aprobate doar 762 de bilete de tratament pentru pensionari în staţiunile balneo-climaterice din ţară.

Repartiţiile continuă, totuşi, şi este posibil ca mai mult de jumătate dintre vârstnicii care depun cereri să petreacă aproape trei săptămâni la tratamente în vreo staţiune, la fel ca anul trecut.

 

Situaţia a fost prezentată la şedinţa de marţi a Comitetului Consultativ pentru Persoanele Vârstnice, un fel de Sfat al Bătrânilor, la care a participat pentru prima dată şi noul prefect al judeţului, Radu Giurca.

Reprezentantul Casei Judeţene de Pensii l-a informat că s-a luat legătura, ca de obicei, cu instituţiile similare din judeţele din sudul României, cu care fac schimb de bilete pentru a asigura pensionarilor sătmăreni tratamente în staţiuni mai apropiate, ca Felix sau 1 Mai.

 

Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, Mircea Marian, s-a plâns prefectului de o problemă pe care o prezintă fiecărui nou prefect, din patru în patru ani, degeaba: dorinţa pensionarilor de a avea un sediu pentru un club al lor, unde să se întâlnească şi să-şi discute problemele.

Iarna trecută, Primăria Satu Mare s-a îndurat de ei şi le-a asigurat un sediu pe strada Lăcrămioarei, pe care au apucat să-l zugrăvească şi să-l amenajeze după nevoile lor, dar la scurt timp după aceea, din cauza unei neînţelegeri, acelaşi sediu a fost repartizat şi Biroului Antidrog, astfel că bătrânii au fost nevoiţi să renunţe la cămăruţa lor în favoarea unor jmekeri care cheltuie sume exorbitante din bugetul public pe pliante de râsul curcilor în timp ce nu au nici cel mai mic habar de amploarea consumului de droguri din liceele de elită ale Sătmarului.

 

Reluând tema preferată a bătrânilor din toate timpurile, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, Leontin Horvat, a atras atenţia asupra huliganilor care distrug băncile şi coşurile de gunoi instalate de Primărie. Reprezentanţii autorităţilor l-au asigurat că poliţiştii comunitari nu se vor plimba doar cu mapa sub braţ. Bineînţeles.

Tags: pensionari  bilete  tratament  
2313 vizite
Distribuie pe